,

24/04/2019

Știi întrebarea aia: Tu ce te faci când ești mare?

Stii-intrebarea-aia-Tu-ce-te-faci-cand-esti-mare

Postarea asta o sa ajute si unii adulti, desi a fost gandita pentru adolescentii din lista mea.

Stii intrebarea aia: Te-ai gandit la ce facultate/liceu mergi? Tu ce te faci cand o sa fii mare? Inca nu stii ce vrei sa faci in viata?

Hmmm…………

Majoritatea adultilor se impart, din punct de vedere al profesiei, banilor si satisfactiei (chestia aia de a fi multumit, implinit) in 3 categorii:

  1. Cei care fac ce le place. Se duc la job CU PLACERE, fie ca castiga mai mult sau mai putin. Astia……….. sunt PUTINI!
  2. S-au apucat sa faca ALTCEVA decat ceea ce faceau. Si-au dat seama ca „vreau altceva”, „nu ma simt implinit”. Si fie au facut un curs, alta facultate, dar cert e ca fac altceva decat ce credeau prin liceu.
  3. Se duc cu chin si plansete la job (pe bani mai multi sau mai putini) si au tot felul de scuze: „nu avem bani”, „avem credite, esti tu, scoala ta, sa-ti fie tie bine”, „ce as putea sa fac altceva”, „mi-e frica sa ma apuc de altceva”.

Ce mi-ar placea ca tu, adolescentul meu drag, sa intelegi din asta:

  1. E ok sa NU stii ce vrei sa faci in viata. Perioada liceului si a facultatii e pentru a-ti descoperi punctele forte si vocatia (chestia aia pe care o faci cu placere).

Nu te stresa daca nu stii. Continua sa experimentezi lucruri pana gasesti.

  1. Daca cumva apuci si mergi la o facultate/liceu sau te apuci de un job si nu esti sigur daca e ok, stai chill. O sa poti sa te reorientezi. Ti-am spus mai sus cum se intampla chestiile.

La ce sa ai grija: sa nu te indatorezi prea mult si sa nu-ti creezi obligatii care sa iti faca dificila luarea deciziei de a schimba.

Cei mai multi adulti stau la un job de care le e scarba din cauza banilor si a fricii.

  1. Esti ok! Viata e mai mult decat despre a sti. E despre a experiementa si a afla.

Imi cer scuze ca noi adultii punem presiune pe tine si datorita fricilor noastre vream ca tu SA STII, ca sa ne spui si noua si ca sa ne linistim.

E treaba noastra sa ne linistim si e treaba ta sa iti traiesti viata.

Traieste frumos. Bucura-te. IUBESTE-TE. Incearca. Schimba. Nu te opri pana nu gasesti acel ceva ce te caracterizeaza si care te ajuta sa te simti bine si sa-i ajuti pe cei din jur.

Image by <a href=”https://pixabay.com/users/geralt-9301

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles