Pașaport pentru Succes Fundamente

5 abilități de bază ale inteligenței emoționale: încredere în sine, controlul emoțiilor, comunicare, perseverență și organizare.

3 august 2020Când a fost ultima dată când ai lăsat aparențele deoparte și ti-ai permis sa fii vulnerabila?

Când a fost ultima dată când ți-ai permis să-ți spui deschisă punctul de vedere? Vrei sa ai mai multă încredere în tine?

Ti se par cunoscute urmatoarele promisiuni :

 • Data viitoare o să mă gândesc la mine.
 • Data viitoare o să spun ce gândesc cu adevărat.
 • Data viitoare o să am grijă de mine.

Îți place de tine? Ai încredere în tine? Îți place corpul tău sau ți-e rușine de anumite părți?

Ți-e teamă să îți pui visele în aplicare? Cum te simți când alții râd de ideile tale? Ai curaj să continui? În decizii te gândești la tine sau la ce vor alții de la tine? Te-ai întrebat vreodată de ce esti mereu respins, nedreptățit, neluat în seamă?

Ți-ar plăcea să ai mai multă încredere în tine chiar dacă greșești și chiar dacă alții te critică? Ți-ar plăcea să te iubești mai mult și să ai mai multă grijă de tine?


Te-ai întrebat de ce viața are atâtea momente în care nu ai cum să reacționezi decât cu supărare, nervi, teamă sau tristețe?

Ai încercat să îți controlezi teama, rușinea, vinovăția, furia? Ai reușit? Sau te controlează ele pe tine?

Te-ai întrebat vreodată de ce ești înconjurat de oameni care te enervează atât de tare? Sau care te sperie? Sau care te fac să te simți vinovat?

Te bântuie amintiri din trecut, chiar din copilărie și care te opresc să te bucuri de viață? Ți-e frică ca copiii tăi să nu treacă prin ce ai trecut tu?

Ți-ai dorit să nu te mai doară? Ai vrea ca amintirile din trecut să nu te mai bântuie și să reușesți să te bucuri de viață în fiecare zi?

Îți dorești să te trezești dimineața cu o stare de bine care să dureze toată ziua?
Simți că ai potențial dar undeva te blochezi?

Îți reproșezi des că ai putea face mai mult și mai bine?

De câte ori ți-ai promis că nu vei mai cădea? Că de dată asta vei reuși? Că de mâine te apuci de proiectul ăla? Că nu mai pierzi timpul? Că te vei organiza mai bine?

Ai avut zile când erai motivat și simțeai că poți muta munții din loc și peste câteva ore sau a doua zi nu mai aveai chef să faci nimic?

Ți-ar plăcea să ai o formula pentru timp, organizare, perseverență și motivație?
Ai intenții bune cu cei din jur și nu știi cum se întâmplă, dar ajung să te înțeleagă greșit?

Vrei să te înțelegi bine cu cei din jur dar nici nu îți dai seama cum ajungeți să vă certați din nimicuri? Nu ți-e clar de ce copiii, partenerul sau prietenii te înțeleg greșit? Ai rămas suprins de atâtea ori cum ceilalți înțeleg greșit ce vrei să le spui? Încă te șochează nerecunoștința oamenilor și faptul că indiferent ce faci sunt tot nemulțumiți?

Ai vrea să ai un buton magic prin care relațiile tale cu cei din jur să fie calme și pozitive?
"Un psiholog nu te poate salva întotdeauna. Dar tu, poți!"


Nu întotdeauna dai peste un psiholog bun, la fel cum nu poți avea mereu acces la un psiholog atunci când ai nevoie. Nu este usor sa dai peste un psiholog bun, si nu poti avea tot timpul acces la el atunci cand este nevoie. In schimb, invatand cele mai potrivite tehnici pentru tine, poti fii propriul tau ajutor atunci cand ai cea mai mare nevoie. Tu te intelegi cel mai bine, si iti cunosti situatia mai bine decat orice psiholog o va cunoaste vreodata. Cu instrumentele potrivite, iti poti lua emotiile si viata in maini si sa re iei controlul .

Vei beneficia de experiențele mele personale, a celor cu care am lucrat și a celor prezenți în grupul programului. Suntem toți pe același drum numit viață.Vino alături de noi

Învăța să te iubești, să ai încredere în tine, să comunici eficient cu cei din jur

Înscrie-te și tu la Pașaport pentru Succes Fundamente.

Nu ești singur

Dacă este un lucru care mi s-a confirmat mereu și mereu, acesta este că în spatele hainelor de firmă sau second hand, în spatele diplomelor sau lipsei acestora, în spatele statutului social, a banilor, a aparențelor, noi ființele umane simțim la fel durerea, frustrarea, teama, rușinea, vinovăția, furia.

Cum reacționăm și ce facem să ne videcăm face diferența. Unii continuăm să negăm că avem aceste trăiri și ne trăim viața sub masca aparenței stării de bine (mințim că suntem bine, zâmbim deși ne doare). Iar alții alegem să devenim stâpânii propriei vieți. Ne alegem rezultatele, ne alegem prietenii, partenerii, modul în care ne simțim.

Vei beneficia de experiențele mele personale, a celor cu care am lucrat și a celor prezenți în grupul programului. Suntem toți pe același drum numit viață.

Îți pun la dispoziție tot ce știu despre încredere în sine și emoții

Am crescut cu sentimentul că eu sunt vinovată pentru ce simt ceilalți și că trebuie să am grijă ce spun și cum mă comport ca ceilalți să nu se supere. Iar când, inevitabil, aceștia se supărau bineînțeles: era vina mea.

La fel ca în familia ta, am învățat că eu o supăr pe mama dacă spun ceva greșit... și Doamne, ajunsesem să cred că tot ce spun și fac e greșit pentru că niciodată nu aveam un indicator de ce ar fi bine sau ce i-ar mulțumi. Curând am găsit vinovații pentru supărarea, temerile și furia mea: soră-mea prima dată, pe urmă toți restul.

Transformarea vieții mele a început când am învățat la un curs de formare în psihoterapie că pot să-mi controlez emoțiile. Eram atât de șocată de ce auzisem încăt mă țineam de scaun ca să nu mă ridic să ies. Îmi repetam: ”Sim, ai dat 400 de euro pe cursul ăsta și îți trebuie diploma.”

Habar nu am despre ce altceva a vorbit proful în restul celor 4 ore. Eram prea șocată că cineva îmi distrusese credința că ”ceilalți sunt vinovați pentru necazurile mele”.

Îmi amintesc, și îți voi povesti în detaliu la curs, cum am reușit prima dată să nu mă enervez sau să nu mai plâng. Atunci mi-a fost clar: dacă am reușit să îmi controlez emoțiile, îmi pot controla viața, succesul profesional, greutatea, rezistența fizică, banii... întreaga viață.

Mi-am petrecut primii ani de consiliere ca psiholog învățând oamenii cum să câștige controlul asupra propriilor emoții. Încet, încet, prin lucrul cu mine și cu mii de oameni am dezvoltat ”formule aproape matematice” pentru fiecare abilitate a inteligenței emoționale.

Au urmat mii de ore de training pe care le-am făcut în corporații sau în seminarile din toată țara. Astăzi stau în fața ta cu viața mea schimbată și mărturiile a mii de oameni care au participat la programele noastre.

Am dezvoltat în acești ani programe de soft skilluri pentru companii (există și o variană Pașapoert pentru Succes Buisness) și programe de inteligență emoțională pentru părinți (Părinte de Succes), cupluri (Relație de Succes) și profesori (Profesor de Succes). 

Am participat la elaborarea normelor legii bullyingului și o parte activă din ce dau comunității este îndreptată spre introducerea inteligenței emoționale în școli. Concret: am ca obiectiv creșterea unei generații fără teamă și rușine, cu încredere în sine și visez la eliminarea criticilor și a făcutului de rușine în școală în favoarea cultivării punctelor forte pe care fiecare elev le are.

Pașaport pentru Succes Fundamente este rezultatul a peste 14 ani de consililere, traininguri, teambuildinguri, seminarii în care am văzut ce funcționează la majoritaea oamenilor și în ce ordine. Principalul atuu al programului este simplitatea și aplicabilitatea practică.

Programul Pașaport pentru Succes este pentru tine dacă:


 • Ești adult și îți dorești să te cunoști și să te dezvolți
 • Dacă vrei să te simți mai bine în pielea ta, să ai relații frumoase cu cei din jur și să fii mai productiv
 • Vrei să îți înțelegi trăirile emoționale din copilărie și până la viața de adult
 • Vrei să îți dezvolți încrederea în sine, să ai tehnici practice de controlul emoțiilor.
 • Vrei să înțelegi de ce ajungi mereu în relații care îți fac rău
 • Vrei să știi de ce ne înțeleg greșit ceilalți și vrei să te faci înțeles
 • Vrei să îți îmbunătățești abilitatățile de comunicare cu cei din jur
 • Te-ai săturat să te doară și vrei să treci la nivelul următor: liniște, echilibru, eficiență
 • Vrei să ai energie, să fii mai organizat și să pierzi mai puțin timp.

Învăța să te iubești, să ai încredere în tine, să comunici eficient cu cei din jur

Înscrie-te și tu la Pașaport pentru Succes Fundamente.


Eu îmi amintesc de momentele în care mă enervam ușor. Plângeam când eram respinsă sau mă certam cu ceilalți când lucrurile nu erau așa cum îmi doream.

Când privesc în urmă parcă e o altă Simona și o altă viață.

Exact așa vei spune și tu: ”Eu înainte de curs și Eu după curs.”Vino alături de noi

Învăța să te iubești, să ai încredere în tine, să comunici eficient cu cei din jur

Înscrie-te și tu la Pașaport pentru Succes Fundamente.

De ce inteligență emoțională?

Fie că este vorba de îmbunătățirea comunicării, succes la școală sau la locul de muncă, relațiile cu pritenii sau în cuplu și familie precum și modul în care facem față la stres, inteligența emoțională joacă cel mai mare rol, atât în viața personală cât și în cea profesională.

Inteligența Emoțională are 4 tipuri de competențe. Primele două privesc competențe personale (conștientizarea și controlul emoțiilor mele). Celelalte două se referă la competențe sociale (conștientizarea și mangemantul emoțiilor în relație cu ceilalți).

Când teoria inteligenței emoționale a fost publicată, aceasta a scos la iveală faptul că oamenii cu un nivel mediu de inteligență performează mai bine în 70% din situații decât cei cu un nivel ridicat de inteligență dacă aceștia nu au și inteligență emoțională.

Inteligența emoțională este cel mai puternic predictor al performanței și explică 58% din succesul în orice activitate.

90% din performerii de top au, de asemenea, și inteligență emoțională.

Oamenii cu un nivel ridicat de inteligență emoțională câștigă mai mult. Legătura dintre inteligența emoțională și câștig este atât de directă încât pentru fiecare punct în plus la inteligență emoțională se adaugă un câștig de 1300 de dolari pe an.

Aceste statistici sunt valabile pentru oamenii din toate domeniile, la toate nivelele și in fiecare parte a lumii. Nu s-a găsit încă o profesie în care performanța și salariul să nu fie legate direct de inteligența emoțională.

Aproape 85% din succesul financiar se datorează abilităților de comunicare, negociere, leadership și gestionarea emoțiilor. Doar 15% din succesul financiar se datorează abilităților tehnice și cunoștințelor.

Peste 90% din relațiile noastre disfuncționale se datorează lipsei competențelor de gestionare a emoțiilor noastre și de recunoaștere a emoțiilor celuilalt.

Mai concret: poți să ai cele mai mari note șau să fii cel mai deștept din departamentul tău, dacă nu ai inteligență emoțională, dacă nu ști să te controlezi, să te adaptezi la situații noi și să colaborezi pozitiv cu cei din jur, nu ai cum să îți pui în valoare potențialul.

Cele 4 competențe ale Inteligenței Emoționale cuprind 25 de abilități. În cadrul programelor Pașaport pentru Succes am dezvoltat o formulă aproape matematică pentru fiecare dintre aceste abilități pentru a fi ușor de înțeles și aplicat în practică.


Despre Pașaport pentru Succes Fundamente

 

Programul Pașaport pentru Succes este un proiect care cuprinde mai multe programe de dezvoltare a inteligenței emoționale și a abilitățor de viață care să ajute persoanele să aibă mai multă încredere în ei, să aibă relații frumoase și să fie performanți în ceea ce fac. 

Pașaport pentru Succes Fundamente cuprinde cele 5 abilități fundamentale ale inteligenței emoționale: încrederea în sine, controlul emoțiilor, comunicarea, perseverența și organizarea. Programul este rezultatul a 15 ani de studii, lucru cu mine și cu mii de clienți. 

Am ales cele mai potrivite și practice tehnici care ne ajută să ne conștientizăm tiparele emoționale și să le modificăm. 

Particularitatea sesiunilor de la Pașaport pentru Succes este dată de faptul că, indiferent dacă suntem câteva sute într-o sală de training, 1 la 1 sau cateva zeci pe online, EXERSĂM tehnicile împreună, pe loc. Nu îți spun cum să faci, facem împreună. Tu e nevoie doar să repeți.

Cursul - Pașaport pentru Succes Fundamente durează 6 Săptămâni și este împărțit în 5 Module de bază și 2 module bonus.

Ne vom întâlni în fiecare săptămână LIVE, într-un Webinar pe platforma cursului unde primești după înscriere și pe grupul de suport.

Voi fi prezentă LIVE la cursuri și vom parcurge împreună pașii programului. Nu vei urmări o simplă înregistrare. Vei putea pune întrebări și voi da exemple practice în care să te regăsești.

Dacă nu vrei să-mi adresezi întrebări în public, vei putea pune întrebări în privat.

Nu va fi nevoie să instalezi nici un program pentru asta, doar să te uiți la cursurile LIVE.

Dacă din diverse motive nu vei putea participa LIVE la unul din webinarii, vei putea ulterior să vezi înregistrările.

La cursuri discutăm principiile de bază ale fiecărei abilități (încredere în sine, controlul emoțiilor, comunicare, etc) și în cursul săptămânii următoare vei avea de făcut exerciții pe care le vom discuta apoi în grupul de suport.

Exercițiile sunt foarte practice și vei putea vedea schimbări de la săptămână la săptămână.

Între întâlniri ai acces la materiale și înregistrări. Accesul este pe viață, urmând să ai acces la toate updaturile ulterioare.

O altă caracteristică a programului este că la sfârșit primești din partea Ambasadei PPS, bineînțeles în urma unei solicitări scrise unde se vede că ți-ai însușit tehnicile, un pașaport cu vizele abilitățor pe care le-ai învățat.
Ce cuprinde programul

Când a fost ultima dată când ai lăsat aparențele deoparte?

Încredere în sine

Cum să am mai multă încredere în forțele proprii
Cum să am curaj să fac lucruri noi și să nu-mi fie teamă de părerea celorlalți.

Controlul emoțiilor

Cum să îmi controlez rușinea, vinovăția, teama și furia.
Cum să îmi vindec rănile emoționale?

Persistența

Cum să nu renunț când dau de greu și când nu am chef
Cum mă motivez
Grupul de prieteni: mă motivează sau mă trage în jos

Organizare

Cum să îmi planific timpul și activitățile
Care sunt activitățile și persoanele care îmi consumă energia
Cum spun NU
Cum mă organizez

Comunicare

Cum colaborez cu familia, copiii, colegii, prietenii.
3 legi ale relațiilor interumane.
Banca relaților.
Erori de comunicare.

Bonusuri

Emoțiile în relațiile de cuplu

Emoțiile în relația părinte-copil


Ce vom învăța în fiecare săptămână


Săptămâna 1 - Inteligență Emoțională și Încredere în sine

• Diferența dintre IQ și EQ (inteligență și inteligență emoțională).

• Legătura dintre EQ și nivelul de stres, relațiile noastre, performanță și încredere în sine.

• Evaluarea modului și domeniului în care emoțiile ne influențează viața.

• Rănile emoționale.

• Piramida emoțiilor - instrumentul care ne va ajuta să navigăm prin călătoria noastră.

• Formula încrederii în sine: situațiile în care am încredere și situațiile în care nu am încredere. Oamenii și situațiile de care mă agăț.

• 3 Comportamente non-verbale: ce îmi spune corpul meu despre ce cred eu despre mine.

• 4 programe mentale care îmi distrug încrederea în sine.

• Care sunt temerile mele legate de corpul meu, de statutul social, de performanțele mele, de cât de bun partener sunt în relația mea.

10 ale unei persoane care are încredere în sine.


Săptâmâna 2 - Controlul și vindecarea emoțiilor

Cum învățăm programele emoțioanale?

• Anotimpurile emoțiilor

• Spune-mi care sunt programele tale emoționale și îți spun cum au fost primii tăi 7 ani.

• Cum se activează amintirile și de ce le retrăim din nou și din nou.

• Rechinii și delfinii din mintea noastră: 4 tipare de gândire care ne ajută să ne schimbăm emoțiile.

• Cum pot fi vindecate rănile emoționale?

• Care sunt triggerii noștri emoționali?

• Coduri pentru fiecare program emoțional (ce să-ți spui când vine rușinea, vinovăția, furia, teama și cum să chemi curajul, încrederea, bucuria, iertarea și iubirea).

Tiparul emoțional al familiei mele: ce am preluat de la părinți și ce transmit la copii.

Săptămâna 3 - Comunicare și relații interumane

• 3 legi ale relațiilor umane.

• Banca relațiilor: depunderi, retrageri, dobânzi, credite și datorii.

• 10 erori de comunicare și soluții.

• Cum imi aleg prietenii și cunostintele.

• Punctele mele sensibile.

• De ce ajungem să fim răniți?

• Cele 2 principii care îmi arată ce am de corectat la mine în relație cu ceilalți.

• Cum pun limite?

• Cum comunic ca să fiu ințeles?


Săptămâna 4: Perseverență, motivație și organizare

De ce renunț când mi-e greu.

Cum îmi fac chef?

Cum mă motivez?

Mituri despre perseverență și motivare.

Cum stabilesc ce e important pentru mine?

Cat timp am?

Care este tiparul meu energetic? Cum echiliberez nivelul meu de energie cu lista de activități?

Cicluri de energie

Cum imi fac timp pentru ce e important pentru mine?

Care tipare de gandire ma impiedica sa fac ce e important pentru mine?

Lista viselor mele

 

Săptămâna 5 - BONUS: Emoțiile în relațiile de cuplu


4 faze unei relații.

Cum ne alegem partenerii.

Tiparele din copilărie și atracția.

Stilurile de atașament în relațiile de cuplu.

Rănile emoționale în cuplu.

Tehnici de menținerea relației.

Comunicarea în cuplu.

Ce putem face să menținem atracția în cuplu.

Diferenta dintre barbati si femei in relatii. Limbaje de comunicare.

De ce unii barbati nu vorbesc, ne evita si noi devenim anxioase.

Roluri pe care le jucam in relatii.
Un strop despre trainer

Eu sunt Simona, Simona Ciff și sunt fondatoarea programelor de dezvoltare personală Pașaport pentru Succes.

Am creat programe, seminarii și workshopuri de inteligență emoțională la nivel național în care au participat zeci de mii de persoane.

Sunt doctor în științele educatiei, psiholog, psohpterapeut, trainer, speaker și autor, iar pe lângă acestea sunt un simplu om ca toți oamenii din lume.

De peste 15 ani lucrez ca și psiholog și formator, iar în ultimii ani m-am implicat în dezvoltarea de programe și cadre legilative pentru educație. 

Mai întâi mi-am dorit să mă vindec pe mine și vreau să îți spun că încă mai am de lucru la mine. După toți acești ani în care am lucrat la mine și am interacționat cu mii de oameni, cursul pe care eu îl împărtășesc cu tine este versiunea simplificată și practică la toți anii pe care i-am petrecut profesând în domeniu și învățând continuu.

Continui să investesc în cursuri și cărți de dezvoltare personală pentru a mă ajuta pe mine în procesul meu de vindecare, și aduc această experiență în comunicarea cu tine. sperând ca te va ajuta pe tine în procesul tău de dezvoltare.

Știu ce înseamnă să urlii de nervi, să te cerți pentru că ai dreptate, să plângi de disperare, să nu poți respira de teamă, să vrei să știi tot timpul ce face, ce simte și cu cine vorbește persoana iubită, să interpretez în felul meu ceea ce spun alții, să dau vina pe mama și pe societate pentru ce mi se întâmplă.

Am trăit mulți ani plângând de ce mi se întâmplă mie toate și de ce sufăr atât de mult. M-am simțit umilită, respinsă, trădată, înșelată și abandonată.

Găsirea liniștii a început cu revelația că îmi pot controla emoțiile. A continuat cu faptul că eu aleg cum trăiesc și că toate experiențele de viață sunt rezultatul a ceea ce simt și gândesc. Am învățat formulele pentru emoții, pentru relații, pentru bani și le-am aplicat, încet, încet, în viața mea.

Am trecut prin etape în care aveam impresia că îmi pierd mințile, că nimic din ce știu și din ce am învățat nu e real și nu are sens.

Am trecut de la a nu a avea la a ajuta pe alții să se dezvolte. Sora mea mi-a dat jumătate din banii cu care mi-am achitat un curs de marketing online și aproape m-a întreținut un an de zile. Nu aveam habar cum vin banii și cum se duc. Acum, reușesc să donez bani pentru cauzele pe care le susțin și să sponsorizez studiile sau cursurile celor care vor să se dezvolte și nu reușesc.

Am continuat să mă înțeleg tot mai mult, să îmi recunosc și să îmi vindec rănile din copilărie și să am relații frumoase cu cei din jur.

Acum știu cum prezentul este consecința alegerilor de ieri. Și știu cum pot să-l desenez și proiectez pe mâine să fie așa cum îmi doresc.

Viața nu e ceva ce ni se întâmplă ci e ceva ce creem, conștient sau inconștient.

Te iubesc și abia aștept să parcurgem aceste etape împreună.


 
 
 Detalii organizatorice

 • Locație

  Oriunde ai acces la internetn

 • Data

  212 august - 16 septembrie 2020

 • Preț

  675Ron

 • Detalii

  Prețul include accesul la cursurile live la momentul cursului și accesul pe viață la înregistrări, materiale și la grupul de suport. 


 • De asemenea, pe durata cursului vei avea acces la toată experineța și cunoștințele mele prin discuțiile de pe grupul de suport și răspunsurile individuale pe care ți le voi oferi.
  Rezervarea fermă a unui loc se face în urma plății unui avans de 450 Ron.

  Programul începe miercuri, 12 septembrie 2020, ora 19.


Vino alături de noi

Învăța să te iubești, să ai încredere în tine, să comunici eficient cu cei din jur

Înscrie-te și tu la Pașaport pentru Succes Fundamente.