Incredere in sine in scoli

Seminar pentru adolescenti, parinti si profesori

Evenimentul se va desfasura in 15 orase in perioada 22 aprilie - 5 iunie 2019 si are ca obiectiv punerea la dispozitia adolescentilor, parintilor si a profesorilor a catorva tehnici simple si practice care sa creasca increderea de sine si sa reduca sentimentul de teama legat de scoala, teste, examinari.

De ce?

• Pentru ca increderea in sine este cea mai importanta abilitate necesara pentru a avea succes, atat in viata personala cat si cea profesionala
• Pentru ca in scoala, de cele mai multe ori, increderea in sine este distrusa prin comparatii, critici si amenintari
• Pentru ca 1 din 2 copii sunt hartuiti prin cuvinte, atingeri sau prin simplu fapt ca sunt martori la hartuirea altui elev
• Pentru ca daca vrem sa invete, e nevoie sa le cultivam credinta ca pot sa o faca
• Pentru ca de multe ori le cerem rezultate si nu ne dam seama ca modul in care o facem le distruge imaginea de sine
• Pentru ca adolescentii care au incredere in sine se implica in mai multe proiecte, invata mai usor si isi aleg cu grija prietenii
• Pentru ca exista o forumala a increderii in sine
• Pentru ca profesorii si parintii au nevoie si ei insusi de incredere in sine
• Pentru ca imi doresc ca in tara mea, elevilor sa le fie drag sa invete
• Pentru ca ei sunt generatia de maine si avem nevoie sa creada in fortele proprii
• Pentru ca se poate si altfel. Exista tehnici pozitive de relationare cu elevii/copiii 

Despre ce discutam?

 • Pentru adolescenti: formula increderii in sine
 • Pentru parinti: formula increderii in sine + ce sa faca ca sa dezvolte increderea de sine la copii
 • Pentru profesori: formula increderii in sine + ce sa faca ca sa dezvolte incrderea de sine la elevi
 • Diferenta dintre inteligenta generala si inteligenta emotionala - De ce dezvoltarea increderii in sine, a controlului emotiilor, lucrul in echipa si creativitatea conteaza mai mult decat notele
 • Emotiile - de unde vin, cum ne afectecteaza, piramida emotiilor, cum renunt la emotiile care imi fac rau
 •  Formula pentru incredere in sine 
 • 10 comportamente pe care le fac cand am incredere in mine
 • Comportamentul non-verbal: pozitia corpului, vocea, privirea
 •  Cele 4 obiceiuri mentale care ma ajuta sa imi dezvolt increderea in sine
 • Imaginea de sine: legatura dintre cum ma vad si rezultatele mele 
 • Teama de a gresi si teama de a fi respins 
 •  Codurile pentru emotiile care ma ajuta sa am incredere in mine 
 • Cum il schimb pe "Nu pot" 
 • Ce pot face si spune profesorii 
 •  Ce pot face si spune parintii 
 •  Ce pot face adolescentii daca profesorii si parintii nu fac ceea ce ii ajuta 

Cine sustine seminarul?


Simona Ciff, este dr. in Stiintele Educatiei, psiholog si trainer. Aria ei de expertiza este inteligenta emotionala, educatia si parentingul. 

A pus bazele mai multor programe de dezvoltare a inteligentei emotionale pentru adolescenti, parinti si profesori.

A creat o comunitate de adolescenti unde acestia primesc sprijin si isi dezvolta abilitatile emotionale si o comunitate pentru parinti.

Mai multe detalii despre activatatea Simonei gasiti pe situl ei.

Pret

 1. Evenimentul este gratuit - Costurile sunt suportate de Asociatia Adventure Life. Cativa antreprenori, unul pana la acest moment, s-a oferit sa ne ajute cu inchirierea salilor.
 2. Cu ce ne poti ajuta - cu distribuirea evenimentului in grupurile de profesori, parinti si adolescenti, sa ne recomanzi o sala potrivita pentru eveniment in orasul tau.
 3. Diplome- Toti participantii primesc diplome de participare. Cadrele didacatice vor primi doua diplome: una de participare la curs si alta de implicare in voluntariat in cadrul programului "Incredere in scoli, nu teama"

Data si locatia

Data Oras Detalii
3 decembrie 2019, ora 17:00 Targu Mures Casa Municipala de Cultura
15 octombrie 2019, ora 17:00 Sebes Colegiu National Lucian Blaga, Sala Multimedia
2 octombrie 2019, ora 14:20 Radauti Casa Municipala de Cultura
5 iunie 2019, ora 17:00 Satu Mare Colegiul National Ioan Slavici, Sala Festiva, str. Ioan Slavici, nr.4.
4 iunie 2019, ora 17:00 Baia Mare
3 iunie 2019, ora 17:00 Arad Colegiul National Moise Nicoara, P-ţa. Margareta Bibici nr. 1.
27 mai 2019, ora 17:00 Ramnicu Valcea Colegiul National Mircea cel Batran, str. Carol I, nr. 41
24 mai 2019, ora 17:00 Alba Iulia Hotel Transilvania, Piata Iuliu Maniu, nr. 11
23 mai 2019, ora 17:00 Sibiu Hotel Continental, Piata Unirii, nr. 10
22 mai 2019, ora 17:00 Cluj Napoca Sala Europa, Casa de Cultura a Studentilor, piata Lucian Blaga.
21 mai 2019, ora 17:00 Oradea Liceul "Don Orione", str. Cazaban, nr. 49/E.
20 mai 2019, ora 17:00 Timisoara Hotel Continental, Sala Continental, Blv. Revolutiei din 1989, nr. 5
17 mai 2019, ora 17:00 Bacau Central Plaza - Universul Sanatatii Sfantul Spiridon, Foaier, Etj.1, str. Erou Ciprian Pintea, nr. 29
17 mai 2019, ora 11:00 Onesti Biblioteca Municipala Radu Rosetti - Bulevardul Oituz, nr. 13A
16 mai 2019, ora 17:00 Iasi Sala Chopin, Congress Hall Palas Mall, str. Palas, nr. 7A, etj.2
15 mai 2019, ora 17:00 Brasov Lux Divina, Brasov, str.13 Decembrie, nr. 96.
14 mai 2019, ora 17:00 Bucuresti Big Ballroom, str. Oltenitei nr.87-99, langa statia de metro Piata Sudului, langa Sun Plaza
13 mai 2019, ora 17:00 Constanta Aula Mare a Liceului Teoretic "Ovidius", str. Basarabi, nr. 2
22 aprilie 2019, ora 15:00 Roman Sala Nicolae Manolescu Strunga, Primaria Roman

Te astept cu drag!

Pentru inscriere, te rog sa completezi formularul de mai jos.

Nume si prenume

Email

Telefon

Locatie eveniment

Sunt

Ce spun altii?


 • Nicu Bujor acum un an
  Vorbeam acum ceva timp despre oameni care fac istorie în educație.... Simona, ești unul din acești oameni! ✔️Îți mulțumesc pentru că lucrezi la visul tău de a lucra pentru visele celorlalți! ✔️Și pentru cea mai potrivită lecție de gramatică. Diateza reflexivă arată că acțiunea este făcută de subiectul gramatical, dar este și suferită de acesta. "Eu mă supăr, tu te superi... Eu mă stresez, tu te stresezi..." :)
 • Buna! Sunt profesoara cu "cativa" ani de experienta in invatamantul romanesc, dar vad, simt, cred ca este nevoie de transformarea pe care o propui, Simona. Te-am gasit tarziu pentru a ma putea inscrie la activitatile din 2020, dar VREAU sa vin alaturi de voi ca sa invat si sa dau mai departe ... Multumesc!
 • Niste Daniela acum 11 luni
  Sunteți minunată! Știu că sunt pe drumul bun.Vă îmbrățișez și tare as dori sa puteți ajunge în scoala mea, sa sustineti un seminariu.
 • Dragos Maria Nicoleta acum un an
  Sim este o persoana absolut minunata! Frumoasă la chip și la suflet, iubitoare, înțelegătoare, care cu inima deschisă ne împărtășește din experiența și înțelepciunea ei, ne direcționează pe calea creșterii stimei de sine prin cuvinte și acțiuni concrete, aplicate pe noi înșine întâi, ca astfel să putem să aplicăm și noi cu ai noștri copii. Reușește sa facă depuneri în contul nostru emoțional ori de câte ori ne întâlnim. Surprinzător a fost pentru mine faptul ca soțul meu, care nu este ușor de impresionat, a fost profund atins de ea ca om și ca profesionist, încât m-a dus cu el la următoarea întâlnire, și apoi am mers la toate. Și a meritat din plin! E fantastică de-a dreptul și avem multe de învățat de la ea. Deja aplicăm acasă, deja se aplică și la școală câte ceva, și de abia aștept ca și copiii sa o cunoască personal și sa aducă un plus valoare și în viața lor în mod direct. Sim, te iubim și îți suntem recunoscători pentru toată iubirea, dragostea, bunătatea, timpul şi efortul pe care ni le oferi! Fie ca sa contribuim fiecare la marele vis al tău, acela de a avea următoarele generații mult mai inteligente emoțional.
 • Am inceput sa implementam programul conceput de Sim la scoala unde merge copilul meu. Mi se pare foarte bine structurat, si daca toate partile implicate (parinti, dascali, copii) incarca sa aplice metoda sunt convinsa ca va functiona. In familia noastra se simte deja o schimbare enorma! Imi place cand aud: "sa-mi zici 3 aprecieri" sau mami sora mea a facut ceva bine, sa primeasca recompensa. Schimbarea la mine e majora. Simt o detasare fata de situatii, stiu sa ma observ intr-o situatia, si de multe ori constientizez ca trebuie schimbat canalul. Multumesc Sim!
 • Krisztina Sebesi acum un an
  Cel mai mult îmi place la Sim , faptul că e sinceră , directă și nu vorbește doar de teorii ci dā exemple clare din viața reală . Datorită programului "încredere în sine ,fiul meu merge cu drag și fără frică la școală și pentru asta îi mulțumesc Simonei. SIM ești ceea mai tare Te iubesc și îmi place de tine.
 • Durugy Viorica acum un an
  Mulțumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi cunoscut un OM precum doamna Cif, mulțumesc, doamnă , pentru minunatele exemple de bune practici.
 • Dragos Maria Nicoleta acum un an
  Sim e o persoană absolut fantastică! E atât de specială, încât soțul meu, care nu e ușor de impresionat, a fost atât de profund impactat de Sim încât m-a luat cu el la următorul eveniment. Am fost și eu de-a dreptul impresionata. Apoi am mers și la următoarele. Și a meritat din plin! Am întâlnit o persoană calmă, caldă, frumoasă la trup și la suflet, care ne împărtășește cu drag despre cum să ne creștem stima de sine nouă și copiilor noștri, despre curaj, reguli, consecințe și recompense. Are tăria să ne vorbească din experiențele ei, să ne asculte, să ne susțină şi să ne încurajeze. Ne-a câștigat încrederea,iubirea și recunoștința noastră. Te iubim Sim şi îţi mulțumim pentru că ai ales să exişti în viețile şi inimile noastre şi ne-ai primit în inima și viața ta! De abia aștept să te cunoască și copiii noștri, pentru ca ești un model pentru noi și pentru ei!
 • Dragos Maria Nicoleta acum un an
  Programul "Inteligență emoțională în școli, nu bullying" este pur și simplu fantastic! Ne ajută să ne vedem și să ne înțelegem "programele" pe care le rulăm zilnic, să le recunoaștem la părinții și copii noștri, și ne încurajează să le înlocuim cu acelea pe care le dorim. Primim tehnici și fraze concrete, aplicate pe noi înșine întâi, și apoi pe copii, despre cum să ne creștem încrederea de sine. Devenim mai înțelegători față de ceilalți, fără a îi critica. Trecem de pe frecvențele joase (rușine, vină, frustrare) pe frecvențe mai înalte (curaj, iubire, fericire și tindem către pace). E important să facem depuneri cât mai dese în conturile emoționale ale celor din jur, preferabil pe limbajul lor de iubire. Am înțeles că fiecare avem un rol important în a deveni și a crește Oameni sănătoși, fericiți, care aleg să Acționeze ( NU să reacționeze). Deja cei 3 copii ai noștri știu ca e ok sa greșim, oricare din noi (părinți și copii), din greşeli învățăm, valoarea noastră rămâne la fel, însă suportăm consecințele, care au fost stabilite dinainte, cu calm. E sănătos să avem reguli, recompense, dar și consecințe. Iar Sim e o persoana atât de caldă, iubitoare, frumoasă la chip și la suflet, încât e o plăcere absolută să te afli în preajma ei. Și dăruiește din înțelepciunea ei într-un mod atât de natural, încât impacteaza fiecare viață cu care vine în contact! Atât eu cât și soțul meu iti mulțumim frumos, Sim! Te iubim, ne place de tine și ai o valoare incomensurabila pentru noi! De abia așteptăm următoarele evenimente!
 • Cristina acum un an
  Simona e Dumnezeu pentru cei care vor sa o asculte. Am luat-o in brațe și am primit cea mai pozitivă energie pe care am simțit-o vreodată. Sunt recunoscătoare pentru ca exiști, Simona! Te iubesc!

Adauga un comentariu