Cum să eviți cele 6 greșeli comune făcute de părinți

Cum să eviți cele 6 greșeli comune făcute de părinți

Astăzi îți prezint câteva sfaturi pratice pe care le poți pune încerca în locul celor vechi. Mai jos vei găsi câteva reguli pe care le recomand să le respecți pentru a evita câteva greșeli comune făcute de părinți. Amintește-ți că schimbarea comportamentului copilului va avea loc doar dacă schimbi ceva în modul în care te raportezi la copil. În acest moment, copilul pur și simplu reacționează la ceea ce faci tu. Dacă tu schimbi ceva, și el va schimba ceva.

Nu te aștepta la rezultate pozitive imediate. Este foarte posibil ca copilul să reacționeze inițial într-un mod chiar mai negativ decât o făcea înainte.

Cu alte cuvinte: „LUCRURILE SE VOR ÎNRĂUTĂȚI ÎNAINTE DE A SE ÎMBUNĂTĂȚI”. Perseverează! Schimbarea va veni, dar este nevoie de timp pentru asta.

21 Sfaturi practice că să eviți cele 6 greșeli comune făcute de părinți

Buzunare sparte

– Oferă recompense pentru diferite sarcini. Banii obținuți astfel îi poate folosi pentru a cumpăra ceea ce își dorește.
– Nu recompensa manipularea acceptând să cumperi anumite lucruri doar pentru a evita crizele copilului.
– Fă diferența între a avea nevoie și a vrea. Copiii au nevoie de pantofi, dar își doresc pantofi de firmă de la Kenvelo. Faptul că vor ceva nu înseamnă că au nevoie de acel lucru.

Renegociere

– Respectă regulile, standardele și înțelegerile stabilite.
– Nu renegocia după un comportament inadecvat. Dacă ai stabilit ca și consecință faptul că a doua zi nu va ieși afară pentru că a venit acasă după ora stabilită, nu renegocia.

Țipatul

– Ia 60 de secunde sau chiar mai mult înainte de a interveni. Învață cum să îți controlezi emoțile, în special furia.
– Scrie ce îți dorești să facă copilul pe o foaie de hârtie. Gândește-te apoi cum poți obține respectivul comportament de la copil fără să țipi.
– Nu pune etichete copilului și nu-l jigni. Dacă o faci, cere-ți iertare.

Învinovățirea celorlalți

– Nu scuza comportamentul copilului.
– Nu da vina pe persoanele cu autoritate (celălalt părinte, profesor, bunici, obiecte etc.).
– Nu-i permite copilului să se scuze sau să învinovățească pe alții pentru comportamentele sale.
– Nu minimaliza gravitatea faptelor copilului asupra altora și asupra lui însuși.
– Nu proteja copilul de consecințele naturale ale comportamentului său.

Martirul

– Permite-i copilului să greșească.
– Nu cere de la copil mai mult decât vârsta și nivelul lui de dezvoltare.
– Permite copilului să experimenteze frustrarea, nemulțumirea și tristețea fără a interveni pentru a corecta lucrurile.

Perfecționistul

– Nu menține atenția permanent asupra copilului.
– Dacă copilul se descurcă bine la școală și din punct de vedere social, încetează să te plângi chiar dacă nu totul este așa cum îți dorești. Nu există perfecțiune!
– Menține standardele la nivelul vârstei copilului tău. Nu cere mai mult decât poate sau știe să facă.
– Nu încerca să citești gândurile copilului tău. Este cinstit să-i dai șansa să spună ce a gândit.
– Acceptă zile și dispoziții proaste. Nu toate zilele sunt la fel! Nu catastrofa! Cu toții avem zile mai puțin bune. Dacă ziua este mai dificilă, nu o face și mai grea prin atitudinea ta!

La ce să te aștepți dacă implementezi aceste lucruri?

Așteaptă-te la frustrare și chiar furie din partea copilului tău. El se simte confortabil cu tine atunci când practici roluri parentale ineficiente, deoarece este obișnuit cu ele și știe la ce să se aștepte. Așteaptă-te să te simți un pic ciudat și nesigur atunci când aplici roluri noi, deoarece ești obișnuit cu cele ineficiente.

Scopul este să practici aceste noi roluri. Dar amintește-ți, schimbarea nu se produce peste noapte. Copilul tău poate rezista inițial, și asta e în regulă. Face parte din proces. S-ar putea să testeze limitele pentru a vedea dacă chiar ești serios. Rămâi consecvent, și în cele din urmă, se va adapta la noile așteptări.

Pe măsură ce implementezi aceste schimbări, încearcă să fii răbdător și cu tine însuți. Parentingul este o călătorie, nu un sprint. E în regulă să faci greșeli pe parcurs; ceea ce contează este că ești dedicat îmbunătățirii. Continuă să întărești comportamentele pozitive și să aplici regulile în mod constant, și în timp, vei începe să observi o schimbare în comportamentul copilului tău.

Cu drag,
Simona Ciff

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

3 comentarii

  1. stiu ca baiatul meu este consecința comportamentului meu, am înțeles tarziu, ca ceea ce am trăit eu s-a reflectat în mine și automat în el, e tarziu si regret ca nu am stiut sa fiu mama, acum are 18 ani și i-am plătit cursurile voastre degeaba ca nu a reținut nimic

  2. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de îngrozitor pentru că soțul meu chiar mă înșela și căuta să divorțeze, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete fostul și ajuta la repararea relatiei. și îi face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am cerut ajutorul, dar spre surprinderea mea, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. Întotdeauna vrea să fie lângă mine și nu poate face nimic fără cadoul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. AI NEVOIE DE AJUTOR ATUNCI CONTACTATI ACUM DOCTORUL SAGURU PRIN EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul raspuns la problema ta si te face sa te simti fericit in relatia ta. și este, de asemenea, perfect în
    1 Vraja de IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX-ÎNAPOI
    3 FRUCLE PANTECULUI
    PROMOVARE 4 VRAJI
    5 PROTECȚIA VRAJILOR
    6 Vraja de afaceri
    7 Vraja de MUNCĂ BUNĂ
    8 Vraja de loterie și Vraja de caz de instanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trimite comentariu

Distribuie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Descoperă mai multe articole