01/10/2018

Ghemotocul de fata

ghemotocul-de-fata

In tabara, in una din zile, un ghemotoc de fata (cea din poza, dar in alta ipostaza) ma striga:

„Sim, vreau sa-ti dau o imbratisare” si in timp ce ma imbratisa imi spune dulce „Te iubesc, Sim”. Ii raspund: „Si eu te iubesc”

La care, ghemotocul continua „Tu la toti ne spui ca ne iubesti si tie nu iti spune nimeni. Si tu esti om. Si tu simti nevoia sa te ia cineva in brate si sa-ti spuna ca te iubeste”.

La asta nu am mai avut replica. Am strans ghemotocul si mai tare si mi-au curs cateva lacrimi de recunostinta.

In Taberele #PasaportPentruSucces ii invatam sa aiba incredere in ei. Pentru a avea incredere in ei e nevoie sa se iubeasca.

Ca sa se poata iubi, e nevoie ca noi sa-i iubim si sa ne placa de ei.

Daca vrei sa-ti ajuti copilul si elevii sa aiba o parere buna despre ei spune-le des: „Te iubesc, imi place de tine” si pune-i sa-si repete „Ma iubesc si imi place de mine”.

In lupta pentru note, rezultate la concursuri si admiteri, pentru dorinta ca ceilalti sa aiba o parere buna despre noi, ii angrenam de multe ori pe copii si ii impingem sa performeze.

Invatati copiii sa fie fericiti. Restul va veni de la sine.

Tu te iubesti si iti place de tine?

P.S. postarea de mai sus nu are rolul de a ignora asumarea responsabilitati. Ciudat, un copil care se iubeste si se apreciaza, recunoaste mai des si mai usor ca a gresit decat unul care este certat mereu de adultii care cred ca asa il invata sa fie responsabil.

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles