24/04/2019

Cele mai puternice 3 tehnici în relațiile cu copilul

Cele-mai-puternice-3-tehnici-in-relatiile-cu-copilul

Dupa seminarul cu parintii obisnuiesc sa ofer feedback si de obicei spun calitatile pe care le-am observat la copil, punctele forte si specific pe ce abilitate e bine sa continue sa lucreze.

Cand insir calitatile, de multe ori, parintele spune: bine, bine, dar……….. si aici incepe lista cu dorintele neimplinite ale parintelui (eu am alt cuvant pentru lista asta).

Dupa o discutie, am intrebat o mama: iti iei copilul in brate? Printre lacrimi, aceasta a spus: nu. Poate pentru ca nici eu nu am fost luata in brate?

Daca nu iti iei in brate copilul sau partenerul, gandeste-te ca in spatele certurilor si a luptei pentru „cine are dreptate” tot ce isi doreste acesta ar fi sa il strangi in brate si sa-i spui ca-l iubesti.

De prea multe ori il lasam pe cel de langa noi sa sufere doar pentru ca nu am invatat sa ne aratam afectiunea. Nu folosi ranile tale ca scuza pentru a nu-i oferi ceea ce are nevoie emotional cel de langa tine.

Da-ti voie sa te iubesti si sa-i iubesti pe cei de langa tine. Stiu. Ai fost ranit, ai suferit cel putin doua din urmatoarele: respingere, umilire, abandon, tradare, nedreptate.

Sa-ti spun ceva: cu totii am suferit astea. Vrei sa le dai mai departe? Sau vrei sa opresti cercul vicios?

Dupa toti anii de terapie, dupa miile de carti si ore de cursuri, dupa zecile de tehnici pe care le gestionez, cele mai puternice, mai rapide, mai eficiente si linistitoare au ramas doar 3: luatul in brate, cuvantul te iubesc si zambetul.

Opreste-te acum, inchide facebook-ul si du-te la copilul/partenerul tau si fa urmatoarele: ia-l in brate, zambeste-i si spune-i te iubesc.

Te imbratisez
Te iubesc
)
Image by <a href=”https://pixabay.com/users/feeeling_blue-12604346
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles