04/08/2020

Cele 9 tipare ale infidelității

9_tipare_ale_celor_care_inseala_infidelitate

Cele 9 tipare ale infidelitatii

De multe ori oamenii sau specialistii se raporteaza la infidelitate ca fiind universala, insa, lafel cum oamenii sunt diferiti si de foarte multe feluri, exact asa sunt si actiunile lor. Din punct de vedere al infidelitatii ne raportam la 9 tipare si este important sa stii ca o persoana poate trece prin mai multe dintre acestea. Fiecare tip de infidelitate are anumite caracteristici si descrie etapele prin care trece persoana respectiva. Mai jos o sa iti spun putin despre fiecare dintre ele.

Tiparul 1: Infidelitate emotionala

Relatiile de infidelitate emotionala sunt uneori mult mai periculoase decat cele sexuale, deoarece partenerul va spune ca nu a avut loc niciun act sexual. De obicei auzi fraza “suntem doar prieteni”, acestia insa isi ofera sprijin emotional si validare prin pasiuni comune, sport sau serviciu. Este foarte probabil ca partenerul sa isi justifice lui insusi ca nu face nimic gresit, astfel incat si acesta sa creada lafel.

Tiparul 2: Sex de ocazie

Acest tip de relatie de infidelitate “se intampla pur si simplu” cand o persoana se afla la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit si total nepragatit pentru ceea ce are loc. Aceste relatii sunt neplanificate si se datoreaza unei decizii impulsive pe moment. Curiozitatea, alcoolul, incapacitatea de a spune nu, politetea, teama de a fi considerat inferior sau de a fi respins sunt factori care duc la aventuri de o noapte. Desi este posibil ca relatia sa aiba loc cu cineva cunoscut, de obicei cealalta persoana este cineva strain.

Tiparul 3: Sufletul pereche – m-am indragostit

In acest tip de infidelitate partenerul este puternic atras de o alta persoana. Partenerul crede ca s-a indragostit si ca nu are nicio putere asupra fenomenului si asupra emotiilor sale. Aceste relatii pot aparea cu unul dintre prietenii cu care existau anterior relatii amicale si care acum s-au transformat intr-o obsesie pe masura ce, in timp, acestia au devenit intimi emotional.

 

Tiparul 4: Dependenta sexuala – nu pot sa spun nu

Dependenta sexuala este prezenta la persoanele care au un control extrem de scazut al impulsului sexual. Acestea sunt conduse de dorinta de a-si satisface impulsurile sexuale si isi cultiva gandurile si comportamentele prin materialele pe care le privesc si mediile pe care le frecventeaza, astfel ca ajung sa nu isi poata controla propriile actiuni.

Tiparul 5: Afemeiatul – nu vreau sa spun nu

Acest tipar este specific barbatilor care au conceptul “atat de multe femei si atat de putin timp” si care se specializeaza in relatii scurte, sexuale. Este barbatul caruia ii plac mult femeile. Asa ca are o sotie frumoasa si o intalnire cu alta femeie in fiecare saptamana. Ceea ce nu realizeaza multe femei aflate in aceasta situatie este ca daca sotul lor sau partenerul le insala asta nu are de-a face cu ele.

Tiparul 6: Viata dubla – vreau si familia si relatia

Relatia de acest tip este caracterizata de faptul ca partenerul este implicat in viata celeilalte persoane. Nu exista intentia de a renunta la relatia oficiala (adesea aceasta fiind de casatorie), insa nici de a opri relatia de infidelitate. Acestia isi doresc beneficiile pe care le au din ambele tabere.

Tiparul 7: Imi place sa fiu indragostit – poate de data asta e dragostea vietii mele

Dependenta de iubire este caracterizata de trecerea de la o relatie la alta, in cautarea unei iubiri care sa dureze vesnic. Desi in acest tip de relatie poate fi prezent si sexul, nu acesta este punctul central, ci relatia de iubire. Acest tip de relatie se deosebeste de relatia emotionala prin faptul ca accentul se pune pe experimentarea acestor emotii puternice fata de cineva si nu pe prietenie.

Tiparul 8: Colacul de salvare – sunt extreme de nefericit in relatia mea

De obicei, in aceasta situatie relatia de infidelitate este folosita pentru a iesi dintr-o relatie sau o casatorie nefericita. Infidelitatea poate fi considerata o strategie de a iesi din aceasta relatie, insa cu asigurarea ca are ceva (de rezerva) in alta parte.

Tiparul 9: Razbunarea – iti arat eu tie

Relatia de infidelitate poate fi un raspuns direct la faptul ca acesta a fost inselat, la randul lui: “Iti arat eu tie! Uite cum e! Vreau sa suferi si tu ca si mine, sa vezi cum e!” Aceasta se intampla, de obicei, in relatiile in care partenerii doresc mai mult unul de la celalalt si de la relatie, insa nu stiu cum.

Citeste mai mult despre Tiparele infidelitatii in “Ghid de supravietuire cand ai fost inselat” si afla mai multe despre de ce insala oamenii, cum sa iti controlezi gandurile si starile emotionale, ce sa fac pentru a scapa de durere, plec sau imi repar relatia si altele care te vor ajuta in drumul tau.

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles