Inteligenta Emotionala in scoala, nu bullying

Program interactiv cu tehnici practice si proeduri pentru elevi, cadre didactice si parinti

Modul 1 - Factori implicati in bullying

Acest modul este introductiv si poate fi vizionat in format video aici. Continut: 4 factori implicati in bullying si strategia pentru scoli

Obiectivul acestui  modul este ca elevii, profesorii si parintii sa inteleaga ce este si ce nu este bullyingul si ce se poate face pentru toti cei 4 factori implicati: scoala/familia, victima, agresorul, martorii.

Modulul 2 - Inteligenta Emotionala si Incredere in Sine

Cum functioneaza creierul
Programele Emotionale
Cum invatam emotiile si comportamentele
3 comportamente non-verbale care ma ajuta sa am incredere in mine
4 coduri emotionale (obiceiuri mentale)
10 comportamente ale increrii in sine
 17 tehnici pentru profesori si parinti

Obiectivul acestui modul este sa intelegem cum invatam comportamentele si programele emotionale. Profesorii si parintii au, de multe ori, ei insisi nevoie de incredere in sine. De aceea in cadrul programului exersam pe loc ceea ce e nevoie sa facem noi si cum ii putem invata increderea in sine pe copiii si elevii cu care venim in contact. Cadrele didacatice primesc instrumente de lucru care urmeaza sa le implementeze imediat in scoala, inaintea modulului 3.

Modulul 3: Comunicarea si relatia cu ceilalti

3 principii ale relatiilor interumane
De ce ne certam?
Ce vor ceilalti?
Banca emotiilor
Cercul si limitele mele
Limbaje emotionale de comunicare
10 greseli de comunicare
Cum sa comunic cu elevii/copiii
Cum sa comunic cu cei de varsta mea

Obiectivul acestui modul este ca profesorii, parintii si elevii sa cunoasca principiile de baza ale unei comunicari eficiente, sa stie sa vorbeasca "pe limba celuilalt", sa stie sa evite un conflict si sa stie sa opreasca o cearta. Instrumentele sunt simple si usor de aplicat.

Modulul 3 - Gestionarea programelor emotionale: rusinea, teama, furia si nepasarea

Unde si cum invatam programele emotionale
Legatura dintre ce simt, ce gandesc, ce fac si primii ani de viata
Codurile pentru calm, curaj, intelegere
Ce sa fac in rolul de adult, agresor, victima sau martor

Obiectivul acestui modul este ca adultii si copiii sa inteleaga de ce simtim anumite emotii si cum pot sa aleaga programele emotionale. Acestia invata sa isi recunoasca tiparul emotional si sa isi dezvolte mai multe raspunsuri emotionale.

Modulul 5 - Proceduri de implementare

 Scala bullyiungului
Declaratia "toleranta zero la violenta" a scolii
Regulamentul (principii, recompense, consecinte)
Metode de interventie a scolii/familiei, martorilor, victimelor
Cum il invat pe copil un alt comportament
Consecinte si interventii pentru comportamentul agresiv


In acesta faza se organizeaza "Brigada Pacii" sau "Brigada Colaborarii" - copiii aleg numele prin vot. Pe urma, acestia se inscriu in brigada si se obliga sa respecte regulile acesteia. Brigada functioneaza pe baza principiilor invatate in ultimele saptamani. Este nevoie de 2 profesori responsabili pentru program, insa toti profesorii din scoala e nevoie sa foloseasca programele emotionale si instrumentele programului. Dupa 2-3 ani programul devine "cultura organizationala" si elevii mari ii invata pe cei mici ca "la noi la scoala nu ne jignim, nu ne lovim si nu facem bully".

Cum facem?

Programul este un stil de abordare a relatiei profesor - elev, nu este un program de o zi, o luna, un an. Este un program permanent cu sloganul "La noi in scoala se spune asa..... si se face asa..."

Programul este interactiv si implica elevii, parintii si cadrele didactice. Cu totii formam o comunitate care influentam dezvoltarea copiilor. De aceea, e bine ca elevii sa stie ce strategii vom folosi, sa stie cum sa ia pozitie, cum sa iasa din rolul de victime si cum sa isi asume responsabilitatea daca au agresat pe cineva si sa cunoasca comportamente adaptabile. Pentru ca programul sa fie implementat in scoala dvs., completati formularul de inscriere. Va vom contacta in scurt timp.

Pasul 1

Discutie intre reprezentantii scolii, a parintilor, a elevilor si specialistii nostri. In cadrul acestei discutii vom stabili nevoile pe care le intampina scoala dvs. si vom creiona planul de actiune. 

Pasul 2

Implementarea planului de actiune consta in adaptarea celor 5 module la situatia scolii dvs.


Modulul 1 este scurt si va fi vizionat online. Se poate folosi la sedinte, orele de dirigintie si se poate trimite pe grupurile parintilor ca acestia sa-l urmareasca impreuna cu copiii acasa.


Modulele 2-5 se vor organiza la scoala dvs. sau intr-o locatie potrivita. Este recomandat sa participe cat mai multi elevi, cadre didactice si parinti. Cu cat sunt mai multi participanti dintr-o scoala, cu atat creste eficienta implementarii programului deoarece elevii vor sti ce sa astepte de la adulti, adultii vor sti ce au de facut/corectat iar familia va sti ca scoala are proceduri prin care sa asigure siguranta copilului la scoala. 

Costuri

Modulul 1-2- Factori implicati in bullying si Inteligenta Emotionala si Incredere in Sine sunt GRATUITE.

Modulele 3-5 au un pret care se va stabili in functie de numarul de beneficiari al scolii. Pretul este calculat astfel incat fiecare elev sa isi aduca o mica contributie si sa isi asume responsabilitatea pentru program.

Banii obtinuti sunt folositi pentru proiecte educationale si pentru programe de salvare a planetei. Firmele pot sponsoriza programul.

Bonusuri

Se asigura asistenta pe email/telefon pana la implementarea programului in scoala

Parintii si profesorii primesc informatii, tehnici si asistenta

Cadrele didacatice primesc diplome de participare si de voluntariat in implicarea in programul national "Inteligenta Emotionala in scoala, nu bullying".

Contact

Pentru insriere, acceseaza unul din butoanele de pe aceasta pagina. Pentru detalii, intrebari sau completari, te rugam sa trimiti email: office@pasaportpentrusucces.ro sau completeaza formularul de contact.

Formular de Contact

Ce spun altii?


 • Un om minunat, cu atata iubire si empatie. Am invatat foarte mult la cursuri, orele parca au zburat.
 • Mihaela Amaritei acum un an
  Un curs interesant, captivant si motivant! Te iubesc, Simona!
 • In tabara am invatat ca trebuie sa te accepti, sa te iubesti si sa ai incredere in tine indiferent de ce spun altii pentru a avea succes in viata dar di in relatiile cu cei din jur. Noi emanam energie si suntem toti interconectati ,de aceea emotiile noastre negative ii afecteaza si pe ceilalti."Sunt responsabil pentru propriile emotii".
 • Craiova💪🏻 #3 acum un an
  Un loc super misto din care chiar am avut ce invata. Nimeni nu ne a discriminat pentru ceea ce suntem,nu am fost certați și ni s a arătat mereu când am greșit și soluția la ce putem face. Va mulțumesc tuturor efectiv!!!! Fusei aici, făcui asta!
 • Ale🍭 acum un an
  Sincer, este cea mai tare tabără în care am mers vreodată. Mi.a schimbat viata, m.a ajutat sa renunț la fricicile, rusinile mele și sa spun "Te iubesc! ❤️". Recomand aceasta tabără tuturor adolescenților care simt ca vor sa facă o schimbare. #valoareameaeaceeasi I❤️U, Sim!
 • Nicoleta Hirceaga acum un an
  Pentru noi a fost o experienta extraordinara care sper ca nu se va opri aici. Asteptam cu nerabdare urmatoarele tabere. Efectele sunt vizibile in timp atat in ceea ce-i priveste pe copii cat si in ce ne priveste pe noi, parintii. Copii sunt mai increzatori si mai deschisi, isi gestioneaza mai bine temerile si retinerile si sunt mai orientati catre solutii. Aplica cu succes principiul : "valoarea mea este aceeasi" si sunt mai puternici emotional. Cele 2 ore dedicate parintilor la finalul taberei sunt ca o gura de aer proaspat care te ajuta sa constientizezi o parte din greselile pe care le faci, involuntar, ca parinte, si efectele lor. Ca exemple de schimbari pot sa amintesc: Miruna nu se mai teme sa-si sustina punctul de vedere in fata unui adult si nu se mai supara asa repede. Mario este mult mai increzator si sigur pe el, iar eu incerc sa nu mai fac presupuneri si sa fac diferenta intre ceea ce este "despre mine" si ceea ce este "despre ei".Sunt doar cateva, lista este mai lunga. Cred sincer ca un asemenea program ar trebui sa fie introdus ca disciplina obligatorie in programa scolara, dar pana atunci nu pot decat sa va multumesc pentru ceea ce faceti si sa recomand cu drag programul tuturor parintilor care isi doresc sa creasca copii puternici si independenti emotional. Sunteti o echipa extraordinara!
 • Elena Anfimov acum un an
  Cand mama m-a trimis in tabara cu scopul de a-mi rezolva problemele cu nervii, mi-am dat ochii peste cap. Cum ma ajuta o tabara sa-mi rezolv problemele si frustrarile pe care le am de ani intregi? Insa, acum, practicand ce am invatat la atelierele de inteligenta emotionala, sunt o persoana mult mai linistita. Nu ma enervez aproape niciodata, si sunt în sfarsit independenta emotional de parerea altor oameni. Pasaport pentru succes mi-a deschis ochii iar acum pot spune ca sunt fericita cu propria persoana, indiferent de ce spun cei din jurul meu, valoarea mea e aceeasi.
 • Sim m-a ajutat sa inteleg ca indiferent de situatie, trebuie sa raman calm. Trebuie sa am incredere in mine si sa-mi repet in fiecare zi ca pot sa o fac.
 • ANȚA MARGARETA acum un an
  As dori să derulăm proiectul și la noi în școală. Vă rog să mă contactați sa stabilim detaliile
 • Sebesi Krisztina acum un an
  Participând la programul Simonei fiul meu, merge cu drag la școală și fără frică și chiar dacă încă nici măcar nu am reușit să aplic tot ce ne-a predat ,am obținut niște rezultate vizibile . Prin exemple concrete de viață Simona a reușit să mă facă să conștientizez anumite lucruri . Te iubesc și îmi place de tine Sim.

Adauga un comentariu