Inteligenta Emotionala in scoala, nu bullying

Program interactiv cu tehnici practice si proeduri pentru elevi, cadre didactice si parinti

Modul 1 - Factori implicati in bullying

Acest modul este introductiv si poate fi vizionat in format video aici. Continut: 4 factori implicati in bullying si strategia pentru scoli

Obiectivul acestui  modul este ca elevii, profesorii si parintii sa inteleaga ce este si ce nu este bullyingul si ce se poate face pentru toti cei 4 factori implicati: scoala/familia, victima, agresorul, martorii.

Modulul 2 - Inteligenta Emotionala si Incredere in Sine

Cum functioneaza creierul
Programele Emotionale
Cum invatam emotiile si comportamentele
3 comportamente non-verbale care ma ajuta sa am incredere in mine
4 coduri emotionale (obiceiuri mentale)
10 comportamente ale increrii in sine
 17 tehnici pentru profesori si parinti

Obiectivul acestui modul este sa intelegem cum invatam comportamentele si programele emotionale. Profesorii si parintii au, de multe ori, ei insisi nevoie de incredere in sine. De aceea in cadrul programului exersam pe loc ceea ce e nevoie sa facem noi si cum ii putem invata increderea in sine pe copiii si elevii cu care venim in contact. Cadrele didacatice primesc instrumente de lucru care urmeaza sa le implementeze imediat in scoala, inaintea modulului 3.

Modulul 3: Comunicarea si relatia cu ceilalti

3 principii ale relatiilor interumane
De ce ne certam?
Ce vor ceilalti?
Banca emotiilor
Cercul si limitele mele
Limbaje emotionale de comunicare
10 greseli de comunicare
Cum sa comunic cu elevii/copiii
Cum sa comunic cu cei de varsta mea

Obiectivul acestui modul este ca profesorii, parintii si elevii sa cunoasca principiile de baza ale unei comunicari eficiente, sa stie sa vorbeasca "pe limba celuilalt", sa stie sa evite un conflict si sa stie sa opreasca o cearta. Instrumentele sunt simple si usor de aplicat.

Modulul 3 - Gestionarea programelor emotionale: rusinea, teama, furia si nepasarea

Unde si cum invatam programele emotionale
Legatura dintre ce simt, ce gandesc, ce fac si primii ani de viata
Codurile pentru calm, curaj, intelegere
Ce sa fac in rolul de adult, agresor, victima sau martor

Obiectivul acestui modul este ca adultii si copiii sa inteleaga de ce simtim anumite emotii si cum pot sa aleaga programele emotionale. Acestia invata sa isi recunoasca tiparul emotional si sa isi dezvolte mai multe raspunsuri emotionale.

Modulul 5 - Proceduri de implementare

 Scala bullyiungului
Declaratia "toleranta zero la violenta" a scolii
Regulamentul (principii, recompense, consecinte)
Metode de interventie a scolii/familiei, martorilor, victimelor
Cum il invat pe copil un alt comportament
Consecinte si interventii pentru comportamentul agresiv


In acesta faza se organizeaza "Brigada Pacii" sau "Brigada Colaborarii" - copiii aleg numele prin vot. Pe urma, acestia se inscriu in brigada si se obliga sa respecte regulile acesteia. Brigada functioneaza pe baza principiilor invatate in ultimele saptamani. Este nevoie de 2 profesori responsabili pentru program, insa toti profesorii din scoala e nevoie sa foloseasca programele emotionale si instrumentele programului. Dupa 2-3 ani programul devine "cultura organizationala" si elevii mari ii invata pe cei mici ca "la noi la scoala nu ne jignim, nu ne lovim si nu facem bully".

Cum facem?

Programul este un stil de abordare a relatiei profesor - elev, nu este un program de o zi, o luna, un an. Este un program permanent cu sloganul "La noi in scoala se spune asa..... si se face asa..."

Programul este interactiv si implica elevii, parintii si cadrele didactice. Cu totii formam o comunitate care influentam dezvoltarea copiilor. De aceea, e bine ca elevii sa stie ce strategii vom folosi, sa stie cum sa ia pozitie, cum sa iasa din rolul de victime si cum sa isi asume responsabilitatea daca au agresat pe cineva si sa cunoasca comportamente adaptabile. Pentru ca programul sa fie implementat in scoala dvs., completati formularul de inscriere. Va vom contacta in scurt timp.

Pasul 1

Discutie intre reprezentantii scolii, a parintilor, a elevilor si specialistii nostri. In cadrul acestei discutii vom stabili nevoile pe care le intampina scoala dvs. si vom creiona planul de actiune. 

Pasul 2

Implementarea planului de actiune consta in adaptarea celor 5 module la situatia scolii dvs.


Modulul 1 este scurt si va fi vizionat online. Se poate folosi la sedinte, orele de dirigintie si se poate trimite pe grupurile parintilor ca acestia sa-l urmareasca impreuna cu copiii acasa.


Modulele 2-5 se vor organiza la scoala dvs. sau intr-o locatie potrivita. Este recomandat sa participe cat mai multi elevi, cadre didactice si parinti. Cu cat sunt mai multi participanti dintr-o scoala, cu atat creste eficienta implementarii programului deoarece elevii vor sti ce sa astepte de la adulti, adultii vor sti ce au de facut/corectat iar familia va sti ca scoala are proceduri prin care sa asigure siguranta copilului la scoala. 

Costuri

Modulul 1-2- Factori implicati in bullying si Inteligenta Emotionala si Incredere in Sine sunt GRATUITE.

Modulele 3-5 au un pret care se va stabili in functie de numarul de beneficiari al scolii. Pretul este calculat astfel incat fiecare elev sa isi aduca o mica contributie si sa isi asume responsabilitatea pentru program.

Banii obtinuti sunt folositi pentru proiecte educationale si pentru programe de salvare a planetei. Firmele pot sponsoriza programul.

Bonusuri

Se asigura asistenta pe email/telefon pana la implementarea programului in scoala

Parintii si profesorii primesc informatii, tehnici si asistenta

Cadrele didacatice primesc diplome de participare si de voluntariat in implicarea in programul national "Inteligenta Emotionala in scoala, nu bullying".

Contact

Pentru insriere, acceseaza unul din butoanele de pe aceasta pagina. Pentru detalii, intrebari sau completari, te rugam sa trimiti email: office@pasaportpentrusucces.ro sau completeaza formularul de contact.

Formular de Contact

Ce spun altii?


 • ANȚA MARGARETA acum 7 luni
  As dori să derulăm proiectul și la noi în școală. Vă rog să mă contactați sa stabilim detaliile
 • Sebesi Krisztina acum 8 luni
  Participând la programul Simonei fiul meu, merge cu drag la școală și fără frică și chiar dacă încă nici măcar nu am reușit să aplic tot ce ne-a predat ,am obținut niște rezultate vizibile . Prin exemple concrete de viață Simona a reușit să mă facă să conștientizez anumite lucruri . Te iubesc și îmi place de tine Sim.
 • Dragos Maria Nicoleta acum 8 luni
  Sim este absolut fantastică! Iar ceea ce ne învață în școală este în primul rând de aplicat acasă, deopotrivă cu copiii și cu noi înșine. Ne face să înțelegem că rulăm doar niște programe, care, dacă nu sunt ok, le putem schimba prin repetiții zilnice. Ne învață practic să ne creștem stima de sine, să nu îi judecăm pe alții, să facem depuneri cât mai multe în conturile emoționale ale celor din jur, să acționăm în loc să reacționăm, să ne stabilim reguli, consecințe și recompense clare. Inteligența emoțională este deosebit de importantă pentru a crea generații sănătoase la trup, minte și suflet. Mulțumim frumos Sim pentru că exiști în viața noastră! De abia așteptăm ca și ai noștri copii să te cunoască personal, și să continuăm colaborarea.
 • Ceea ce ai facut pentru noi, parinti si deopotriva dascali Waldorf este demn de apreciat. Ne-ai trezit la realitate si ne-ai aratat instrumentele potrivite sa ne ancoram cat mai bine si mai frumos in ea. O lume mai buna, incepe cu tine, cu mine si toti cei care au sufletul deschis - suflete pe care tu ai reusit sa le deschizi. Multumim nespus pentru toate cele impartasite cu noi!
 • Diana M. acum 8 luni
  Pentru mine Sim a insemnat f mult. Mi-a dat raspunsul concret la marea mea intrebare si cautare printre carti si studii...programul tau, imi da sperante si incredere foarte mare pentru a stopa trairile mele din copilarie legate de scoala si invatatoare, si ai ajuta pe copiii mei sa se bucure din plin de faptul ca SUNT! M-a ajutat sa fac un adevarat REVERSE! Iti multumesc si Te iubesc!
 • Minodora acum 8 luni
  Sim, ești minunată și m-ai cucerit din prima! Am fost fan al cursurilor de parenting și dezvoltare personală, până când mi-am dat seama că sună fain în teorie, dar nu prea ai ce să aplici. Ei bine, Sim are soluțiile, are practica și experiența și le oferă cu atâta drag, încât dacă am putea s-o “multiplicăm”, și am aplica tot ce ne învață, în 10 ani am putea schimba două generații - de la comportament la atitudine și mentalitate. Mulțumim pentru ceea ce ne oferi, Sim! You make the world a better place! 🤗
 • Dumitra Albert acum 8 luni
  Programul susținut in școala noastră pentru profesori și părinți, ne oferă oportunitate de a “repara” programele dobândite de noi in copilărie și nu numai, de a ne ajuta pe noi și copii noștri, sa “creștem” împreuna, echilibrati și in armonie cu noi înșine și unii cu alții. Îți mulțumim și te așteptăm sa ne ghidezi și mai departe pe acest drum pe care am pornit împreuna.
 • Diana Bolonyi acum 8 luni
  Sim ma invata cum sa-l pregatesc ,in mod concret ,pe fiul meu pentru viata.Sa invatam impreuna sa ne iubim ,sa avem incredere in noi , sa intelegem ca putem trece de orice obstacol, daca ne propunem.Sim ne pune in fata o "oglinda", dar ne si da instrumente prin care sa devenim mai puternici si mai pregatiti.Cursurile sustinute in scoala noastra ,pentru parinti si dascali, sunt cel mai mare dar care copiii nostri l-au primit vreodata.Te iubim si iti multumim
 • Aura Moldovan acum 8 luni
  Sim m-a ajutat sa inteleg si sa identific si mai bine gandurile, emotiile, reactiile care sunt “pe pilot automat” inca din copilarie si adolescenta. Am inteles ca primul pas in educarea copiilor mei este sa ma “eliberez” si sa ma echilibrez pe mine.

Adauga un comentariu