,

22/03/2013

7 tipuri de relatii extraconjugale

7-tipuri-de-relatii-extraconjugale

Statisticile recente sugereaza ca 40% din femei (si numarul este in crestere!) si 60% din barbati sunt implicati, la un anumit moment al vietii lor, intr-o relatie extraconjugala. Daca adaugam cifrele, putem estima ca 80% din casatorii/relatii de durata vor avea cel putin un partener care are o relatie extraconjugala.

E posibil ca statisticile sa para enorme, insa, atat eu cat si alti psihologi care oferim consiliere de cuplu stim ca acestea sunt adevarate. Nu de putine ori descoperim la discutiile private pe care le avem cu fiecare dintre parteneri ca unul din acesta este implicat intr-o relatie extraconjugala de care celalalt partener habar nu are.

E posibil ca sa observi semnele infidelitatii. E posibil sa observi schimbarile de obicei si comportament ale partenerului precum: detasarea, absenta, neglijenta si scaderea productivitatii.

Poate vei observa acel „nu-i sta in fire”. Asta nu inseamna ca partenerul va recunoaste relatia pe care o are!

 In momentul in care te confrunti cu un partener infidel, primul pas pe care trebuie sa il faci inainte sa iei o decizie e sa stabilesti in ce tip de relatie extraconjugala se afla partenerul tau.

 

7 tipuri de relatii extraconjugale

 

Este important sa intelegi ca relatiile extraconjugale sunt diferite si au obiective diferite. Specialistii au identificat 7 tipuri diferite de relatii extraconjugale.

  1. Unele relatii apar ca consecinta a perceperii unei lipse de intimitate in casatorie si duc la infidelitate emotionala. Se intampla atunci cand cineva incepe sa faca confesiuni fata de o persoana de sex opus despre problemele cu care se confrunta in relatie si se ataseaza emotional de acesta. De aici si pana la infidelitate e o poveste foarte scurta de obicei.
  2. Alte relatii au la baza confuzii cu privire la sexualitate sau traume in copilarie sau in trecut. Sunt persoane care nu stiu sa spuna NU atunci cand apare o oportunitate de a face sex cu alte persoane. Au impresia ca ar jigni sau ofensa daca ar refuza.
  3. Alte relatii au la baza o mentalitate educata de societatea prezenta si care poate fi etichetata ca „vanatorii de trofee”. Sunt cei care bifeaza in lista lor cat mai multe persoane. Sunt persoane care au fost parasite in adolescenta si au decis sa faca sa sufere cat mai multe femei. Astfel, acestia seduc si parasesc femeile una dupa alta.
  4. Unii se implica in relatii extraconjugale datorita nevoii pentru drama si entuziasm pe care le simt de fiecare data cand se indragostesc. Sunt cei care spun „imi place sa fiu indragostit”. Problema e ca ii place sa fie indragostit mereu de alta persoana.
  5. Altii aleg sa aiba o relatie extraconjugala datorita a ceva ce a facut au nu a facut partenerul. Razbunarea are ca fundament furia. Insa, furia e problema lor nu a partenerului.
  6. Un alt tip de relatie are ca obiectiv demonstrarea faptului ca „inca mai sunt dorit”. Unele persoane intra in relatii extraconjugale pentru a-si demonstra ca inca mai sunt dorite de sexul opus si ca mai prezinta interes pentru ceilalti posibili parteneri.
  7. Alte relatii au la baza o mare confuzie in care partenerul nu este capabil sa se deschida si sa aiba o relatie profunda ajungand in mai multe relatii superficiale si nereusind sa decida cu cine sa ramana.

Sursa foto: stockvault.net

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles