22/03/2013

5 Mituri despre infidelitate

5-Mituri-despre-infidelitate

Cu toții avem idei eronate despre anumite aspecte ale vietii. Parintii si societatea se lupta din greu sa ne spele creierul si sa ne bage in cap idei care ne fac rau. Aceste idei stau la cauza indoielilor cu privire la propria valoare, a fricii de a fi parasiti sau de a ramane singur. Mai jos sunt 5 exemple de idei eronate despre fidelitate pe care tu si copiii tai le invatati din media, de la exemplele pe care le vedeti in jur, din familie, de la prieteni de-alungul anilor:

Mitul 1

Infidelitatea inseamna ca partenerul nu isi mai iubeste partenerul si iubeste pe altcineva.

Adevarul: Infidelitatea nu are de a face cu iubirea. Iubirea nu presupune a minti si a ascunde.

Mitul 2

Infidelitatea inseamna ca ceva nu merge bine sau lipseste in casnicie. Aceasta teorie e prezenta in toate filmele si e folosita ca si scuza de cel care inseala.

Adevarul: Ceea ce lipseste intr-o relatie nu are nimic de a face cu decizia celui care a ales sa insele. Daca nu ai ceva, procuri si incerci sa repari. Daca totusi decizi sa cauti in alta parte, incetezi prima data relatia pe care o ai la acest moment.

Mitul 3

Infidelitatea este condamnata de societate.

Adevarul: Infidelitatea este incurajata subtil in societatea noastra. Un sondaj a indicat faptul ca multi barbati il invidiaza pe Tiger Woods. De ce credeti ca povestile despre relatiile vedelor se vand atat de bine? Nu stiti cazuri in care toata lumea stie ca nevasta lui George se culca cu Cosmin si George e singurul care nu stie? Cine dintre cei care stiu indraznesc sa vorbeasca?

Mitul 4

E ceva gresit cu tine din moment ce te-a inselat. Ai vreun defect. Este problema ta.

Adevarul: E problema celui care inseala. El are o problema. Chiar daca tu ai comis greseli, este alegerea lui sa insele. Nu esti responsabil pentru alegerile celuilalt chiar daca acesta da vina pe tine si iti spune ca din cauza ta a facut-o.

Mitul 5

Tu esti victima si cel care inseala se distreaza de minune.

Adevarul: Cel care inseala e de fapt victima. De cele mai multe ori cei care inseala nu au liniste si incearca tot felul de cai prin care sa si-o gaseasca. Una din acestea este infidelitatea. Insa, nici asta nu le aduce linistea pe care si-o doresc, din contra. Majoritatea persoanelor care se afla in mai multe relatii sufera de un nivel mai ridicat de stres decat ceilalti.

Iti doresc o relatie frumoasa si multa tarie sa treci peste momentele mai dificile.

 

Cu drag,

Simona Ciff

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles