11/11/2019

17 moduri in care femeia poate intra in gratiile partenerului

17-moduri-in-care-femeia-poate-intra-in-gratiile-partenerului

In articolele in care iti prezentam Banca Cuplului si Regulile de manipulare a conturilor am facut o analogie si iti spuneam atunci ca fiecare avem un cont deschis la partenerul nostrum in care facem depuneri (cand el apreciaza ceva ce facem) sau retrageri (cand dezapreciaza ceva ce facem).

Acest schimb este extrem de important pentru a “regla conturile” intr-o relatie. Din acest motiv este bine sa cunosti regulile dupa care functioneaza partenerul si sa fim constienti ca exista diferente intre cum evalueaza serviciul cel care face depunerea si cel care „calculeaza cat valoreaza depunerea”.

Azi vom vorbi despre ce pot face femeile pentru a avea mai multe depuneri in contul partenerilor.

CUM ACORDA BARBATII CREDIT

Barbatii evalueaza diferit ceea ce fac pentru femei.

Este bine stiut in lumea cuplurilor ca femeile se plang ca barbatii ofera mai putin decat fac ele. Explicatia consta in faptul ca barbatii evalueaza diferit depunerile si efectueaza diferit retrageri din contul emotional al cuplului.

Daca barbatul reuseste intr-un proiect important la serviciu acesta crede ca a depus 2000 de puncte. Nimic mai gresit. E posibil ca femeia sa-i acorde maxim 10 sau chiar sa faca o retragere daca este suparata ca barbatul nu a dus gunoiul cand a plecat dimineata la serviciu.

O alta explicatie este faptul ca femeile nu comunica si nu spun barbatului cand fac retrageri in speranta ca barbatul va face ceva si va echilibra situatia. In plus, si mai grav, continua sa faca servicii astfel ca daca spune DA barbatul intelege ca contul lui este in regula, cand de fapt el e de mult pe minus.

De exemplu: o femeie poate sa accepte sa mearga cu partenerul la o cina de afaceri si sa-i reproseze peste doua zile ca se gandeste numai la el si cate face ea pentru el si el nu tine cont de ce vrea ea.

Sfat pentru barbati: nu te astepta daca ai facut ceva maret dupa parerea ta ca partenera sa fie multumita. Trecand peste faptul ca unele femei nu vor fi niciodata multumite indiferent de ceea ce faci, e bine sa intelegi ca pentru EA conteaza chestiile marunte de pe lista ei (iti dau cateva idei in articolul viitor).

Sfat pentru femei: barbatii nu citesc minti. De aceea este datoria ta sa-i spui cand faci retrageri si sa inveti ca DA-ul pe care il spui sa fie sincer si sa nu contezi pe alte servicii in schimbul acestuia si sa inveti, deasemenea, sa spui NU atunci cand nu vrei sau cand ceva nu iti place.

 

17  Idei pentru a-ti creste creditul din contul partenerului tau

Urmatoarea lista este adaptata dupa John Gray autorul cartii „Barbatii sunt de pe Marte si femeile sunt de pe Venus”.

 1. Daca face o greseala, nu-i spune: „ti-am spus eu” si nu-i da sfaturi.
 2. Daca greseste drumul, nu te criza si nu critica.
 3. Daca uita sa cumpere sau sa faca ceva, spune-i: „nu-i nimic. Se intampla. Vrei sa il faci alta data?”
 4. Daca l-ai jignit, cere-ti scuze si spune cuvintele necesare pentru a restabili increderea intre voi.
 5. Daca ii ceri ajutorul si te refuza, nu-l critica si nu-l respinge.
 6. Nu-l acuza cand are nevoie sa stea singur.
 7. Cand se intoarce (dupa ce a preferat sa stea singur) primeste-l cu bucurie.
 8. Daca isi cere scuze pentru o greseala, nu-l critica si accepta-i scuzele cu afectiune (cu cat e mai mare greseala cu atat iti va acorda mai mult credit).
 9. Daca iti cere sa faci ceva  accepta fara sa mormai si fara sa fii nemultumita, ci din contra esti binedispusa.
 10. Cand vrea sa se impace dupa ce v-ati certat si face gesturi afectuaose, arata-i ca apreciezi asta.
 11. Bucura-te cand vine acasa.
 12. Trece-i cu vederea anumite greseli cand in mod normal te-ai fi suparat.
 13. Arata-i (nu te preface!) ca te simti bine si iti place sa ai relatii sexuale cu el.
 14. Daca uita ceva nu te uita la el ca si cand ar fi iresponsabil.
 15. Nu-i da sfaturi cand conduce.
 16. Cere-i ajutorul cand ai nevoie, nu astepta ca in mod miraculos „sa stie” ca ai nevoie.
 17. Exprima-ti sentimentele negative in mod echilibrat, fara sa-l acuzi si fara sa il respingi.
 18. Mancati impreuna  cel putin o data pe zi si comunicati la masa, nu rezolvati probleme! (Multumesc pentru sugestie Dan Armano!)

 

ATENTIE BARBATI: daca cumva partenera ta a respectat in mare cele de mai sus si tu te-ai purtat urat si ai neglijat-o, astepta-te oricand sa nu mai conteze nimic din ceea ce faci. La un moment dat va inceta sa mai ofere, insa cel mai grav, va inceta sa mai astepte sa oferi ceva. Cand se instaleaza indiferenta fata de depunerile tale, este mult mai greu de lucrat la relatie decat atunci cand aceasta este dispusa sa mai faca operatiuni bancare in banca cuplului.

ATENTIE FEMEI: nu exista reguli stricte pentru toate cuplurile. este posibil sa te gasesti intr-o relatie in care orice efort ai face sa nu functioneze. Insa, daca nu incerci, nu ai cum sa stii. Sunt aici sa te ajut. Nu ezita sa imi spui problemele cu care te confrunti. Daca pot, te ajut cu mare drag.

Lasa-mi un comentariu si spune-mi care din ideile de mai sus te-ai decis sa le aplici? Daca esti barbat spune-mi care din ideile de mai sus ti-ar placea sa le foloseasca partenera ta. Daca ai altceva pe lista, voi adauga la lista de mai sus.

Cu drag,

Simona

Photo by Jennifer Marquez on Unsplash

Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles